marți, 9 martie 2010

Pacalelile oamenilor de vanzari (partea I)

In lumea espressoarelor, poate mai mult decat oriunde, “oamenii de vanzari” lanseaza in circulatie diverse informatii eronate. Din dorinta de a vinde, dar de a vinde cu orice prêt, personalul nepregatit propaga in piata o multime de date care nu sunt conforme cu specificatiile tehnice ale aparatelor.
Asa ca imi revine sarcina, dar si placerea in a demonta asemenea nascociri, pentru a va feri de aceste capcane.
Iata un clasament intocmit pe referiri la espressorul cu cupa (espressor manual, espressorul classic):
Locul 1 Castigator la puncte.
Espressorul cu cupa are rasnita incorporata.
Fals!E o contradictie intre termeni, una este espressorul cu cupa si una este automatul de cafea cu rasnita incorporata. Singura modalitate ca un espressor cu cupa sa aibe o rasnita este crearea unui aparat tip combi. A existat in piata un asemenea aparat via Veneto combi de luxe. Dar atentie acest aparat nu macina el cafea in mod automat, procesele de preparare cat si cel de rasnire se produceau separat.
Locul 2
Espressorul fara pompa.
Nu mai insist asupra acestui subiect. Asa cum am precizat si in postarea precedenta , aici printr-un tertip simplu de marketing cei care induc in eroare sunt producatorii. E ca si cum am spune ca o masina normala este o masina de cursa.
Locul 3
Espressorul fara pompa care merge cu cialde.
E o gluma! Dumnezeule, acel aparat nu poate fi numit espressor. Trebuie o pompa pt ca apa sa treaca cu presiune prin cialdele cu cafea atat de bine presate.
Locul 4
Toate espressoarele manuale merg cu pastile. Da, pot sa mearga cu pastile, dar asta numai in cazul in care au fost create pt a avea si sita separata pt cialde. Altfel etansarea nu mai este perfecta si cafeaua va curge pe langa cupa.
De la clienti culese demascand lipsa de professionalism a vanzatorilor cu care acestia au intrat in contact.