joi, 28 ianuarie 2010

Efectul marketingului pompat

Atat de pregnant in viata noastra de zi cu zi! Ti se promite ceva printr-un mesaj de marketing si dupa ce cumperi ... Surpriza!, ai parte de altceva. Oare cati dintre noi nu au cazut in genul asta de capcane publicitare?
Ei bine, eu am sa ma opresc sa vorbesc doar de "espressorul fara pompa". Sau mai bine zis putem numi espressor un aparat de cafea fara pompa de presiune? E vorba iar despre o gaselnita de marketing?
Incercand sa se apropie de bugetele omului care de abia acum respira parfumul cafelei speciale tip espresso, producatorii s-au gandit sa scoata pe piata aparate de cafea ce imita perfect designul modern al espressorului de cafea. De cand lucrez in businessul asta am intalnit o multime de oameni foarte increzatori ca aparatul lor de cafea, chiar daca n-are pompa, se poate incadra in gama espressoarelor. Asta n-ar fi o problema. Insa ce te faci cand ajungi sa vorbesti cu omu suparat ca indiferent de cafea utilizata, nu reuseste sa aibe parte de un espresso asa cum baut el in cafenele.
Sapam un pic si sezizam cauza. De ce are nevoie un espressor de pompa? Ba mai mult, de ce are nevoie de o pompa cu presiune de 15 bari? Pentru ca apa sa treaca cu presiune prin cafeaua macinata, pentru ca numai asa se extrage taria si aroma cafelei, si numai asa se obtine crema specifica unui veritabil espresso.
Nu va lasati inselat de ceea ce pare un pret promotional la un espressor. Din cate stiu eu, si cred ca vin la noi toate ofertele posibile din piata, un espressor cu pompa nu poate costa 100-200 de ron. Alegeti pretul cel mai convenabil, dar in cunostinta de cauza. Verificati acest detaliu secret pentru a fi siguri ca alegeti un espressor.

duminică, 24 ianuarie 2010

Ma arunc si eu in lumea asta nebuna a socializarii. Intai de toate, din nevoie de a ajuta pe aceia care vor sa afle cat mai multe despre "magia" espressoarelor. Si apoi pentru ca ne adaptam vietii, am inceput sa socializam pe toate tematicile prin bloguri, twitter ori facebook. Traim timpuri virtuale! Conversam online cu prietenii, citim online, cumparam online, pai atunci haide sa sharuim si informatii ESPRESSONLINE!